4.5.16

New In Lush + (Dry) Skin Care Routine

Nadat ik met mijn moeder had besloten om een dagje naar Amsterdam te gaan, ging ik gelijk achter mijn computer op zoek naar dingen waar ik graag naar zou willen kijken in Amsterdam. Ik begon gelijk al bij de Lush, waar ik een goeie moisturiser had gevonden, en ook nog een toner spray. Na een paar dagen niks doen (Want ja, het was vakantie) ging ik eindelijk met mijn moeder en Anne naar Amsterdam, waar we een paar leuke lush dingetjes hebben gespot (voor de droge huid) en ik ben er super enthousiast over.
Lush is een merk wat met de hand word gemaakt, en ook veganistisch is. Omdat het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten (en in sommige producten zitten veilige synthetische producten) is het veel beter voor je huid dan producten van bijv. Chanel of gewoon een merk zoals HEMA. En omdat ik een hele droge huid heb, werkte die producten van HEMA en dat soort merken niet, deels vanwege de alcohol. 

Toen we de lush in Amsterdam in liepen (In de Leidsestraat) liep ik gelijk al naar de 'face care' producten. Ik vroeg een hele aardige medewerkster om hulp, omdat ik natuurlijk wel goeie dingen over producten had gelezen op google, maar zij dat beter kon uitleggen. Ze ging op mijn linker en rechter hand allerlei lekkere producten zoals cleansers, toners, en de celestial moisturiser uitproberen, en heeft een hele hoop dingen uitgelegd waardoor ik nu nog meer weer over de lush en hun face skin care producten. Na lang nadenken had ik toch maar voor de producten die ze op mijn linker hand had getest uitgekozen. (Angels On Bare Skin, Eau Roma Water, Celestial) Deze producten gebruikt zij ook elke dag en zijn super fijn. Ze vertelde me ook nog over de 'Dream Cream Body Lotion' waarvan ze Anne, mijn moeder, en mij eerst een testertje gaf. Dit zou goed moeten helpen tegen eczeem (wat ik in mijn elleboog holtes heb, gelukkig niet zo veel zoals vroeger) en tegen droge huid, omdat hier havermout in zit. Maar toen we hadden afgerekend, kwam ze naar me toe rennen en gaf ze me een hele pot vol met Dream Cream GRATIS (Ja, gratis!!!)
Dit is lush meest bekende face wash, hij is zelfs uitverkocht op de site (in de winkels gelukkig nog niet). Ik had hier veel goeie dingen over gelezen, en tot mijn verbazing testte de lush medewerkster dit ook op mijn hand. Omdat hier almond scrub deeltjes in zitten, is deze face wash goed voor een everyday face wash, wat bij een scrub met producten zoals zout, of suiker niet zou kunnen omdat dat veel te 'hard' is voor je gezicht.

De face wash ruikt heel erg sterk, naar lavendel, wat er ook letterlijk in zit (zoals je op de foto hier boven kan zien). De stukjes amandel scrubben je huid, maar heel erg zacht, wat dus heerlijk is. Deze scrub is ideaal voor een droge huid, omdat deze een zacht laagje op je gezicht achter laat, en ook nog eens je droge plekjes weghaalt.

Dit product kan wat moeilijk zijn in gebruik, maar na een paar keer gebruiken heb je het wel door en kan je er makkelijk mee overweg!De lush toners hebben geen alcohol, wat het een perfecte spray toner maakt voor de droge huid. Ik vind dit heerlijk om overdag even snel op mijn huid te sprayen voor een fris gevoel. Dit heeft zeker de bultjes op mijn gezicht verminderd en maakt mijn huid heel zacht.
Dit is het product waarvoor ik eigenlijk naar Lush wou gaan, en ik moet zeggen, dat ik daar zeker goed aan heb gedaan. Deze moisturiser is heel erg zacht en ruikt een beetje naar vla (als je het ruikt, snap je denk ik wel wat ik bedoel). Deze heeft de droge plekjes op mijn huid zeker verminderd en doet eigenlijk precies wat Lush beloofd. Het klinkt een beetje duur, 18,25,  maar met een zo'n potje kan je heel erg lang doen. De medewerkster vertelde mij dat je maar 2 tot 3 keer per jaar een nieuwe moet aanschaffen. Ik kocht normaal heel vaak nieuwe moisturisers maar dat is nu dus niet meer nodig!

Toen de medewerkster over dit product vertelde, vond ik het natuurlijk een leuk product, maar ik was er niet laaiend enthousiast over, al vond ik het wel super leuk dat ik hem mocht testen met een testertje. Ik was vooral benieuwd of het mijn droge huid aan kon, en mijn eczeem, want als het zou werken, zou ik misschien later de hele pot wel aanschaffen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ze de echte grote pot aan me mee gaf, gewoon, gratis. Eenmaal thuis heb ik dit gelijk geprobeerd en mijn huid word hier niet normaal zacht van, en mijn eczeem is ook heel erg verminderd. Wat ik hier van heb geleerd is dat dokter producten wel leuk en aardig zijn, maar je kan net zo goed naar de lush en een goed product kopen, met natuurlijke ingrediënten dat zelfs nog beter werkt. 

De dream cream kan je voor heel veel dingen gebruiken, daar kwam ik achter toen ik de reviews las op de Lush site. Veel mensen gebruiken het als nacht crème, voor eczeem, after sun, after shave, etc. Als je benieuwd bent, ga dan naar de lush site of klik op de Dream Cream titel hier boven. (Veel mensen beschouwen de Dream Cream als Lush' beste product! Het is die 20,- dus echt waard.)Skin Care Routine:

's Ochtends:
Eerst spray ik de Eau Roma Water op mijn gezicht, en ik 'dep' het een beetje zodat het sneller en beter intrekt. Daarna doe ik de Celestial moisturiser op, en ik doe meestal een beetje meer op mijn gevoelige/droge plekken. En dan doe ik de Dream Cream op mijn nek, in mijn elleboog holtes, en eigenlijk gewoon droge plekken.

's Avonds:
Ik haal natuurlijk eerst mijn make-up af, en was ik mijn gezicht met de Angels On Bare Skin cleanser (en maak ik gebruik van mijn Olaz Regenerist Gezicht borstel). En dan doe ik eigenlijk het zelfde als 's ochtends.

Het is een skin care routine met maar een paar producten, en maar een merk. Het is namelijk niet goed voor je huid om 10 verschillende producten en 10 verschillende merken te gebruiken. Deze producten maken mijn huid heel erg zacht en dat het natuurlijk en niet op dieren getest is maakt het nog leuker om te gebruiken! Ik kan nu eigenlijk gewoon zeggen dat Lush mijn favoriete winkel is geworden, ondanks de prijzen. Je kan erg lang doen met de producten, en daarom maakt de prijs ook niet heel erg uit. Ik raad je wel aan om naar de Lush winkels te gaan, want daar kunnen ze je heel erg goed helpen met je huid soort (droog, vet, of combinatie), en leggen ze je erg veel uit.

(De Celestial moisturiser is NIET voor vettige of combinatie huid, dit kan voor pukkels zorgen, of je huid nog vetter maken. Als je een Lush moisturiser wilt voor jou huid soort, raad ik je aan om op internet naar informatie te zoeken, of naar de Lush winkels te gaan zoals ik hier boven al zei.)

By the way, it feels good to be back.

Love, 
Val ♡ 


1 opmerking

  1. Als ik heel eerlijk ben heb ik nog nooit iets bij de lush gekocht gewoon weg omdat echt er meestal zo druk is en natuurlijk ook redelijk prijzig. Maar hier zitten wel mooie producten tussen denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen

© Valblogin