9.1.15

Blogtips #2


Ik krijg redelijk veel vragen over bloggen. Hoe begin je nou zo'n blog? Hoe/ Wat moet ik schrijven? En nog meer. Ik heb mijn 'beste' tips op een rijtje gezet, en deze heb ik trouwens in 2en gedeeld, dus binnenkort komt er een deel 3. Dus hopelijk heb je hier wat aan!
1. Clean Lay-out.
Volgens mij had ik deze in de vorige ook al genoemd. Maar, dit is echt een belangrijke. Je hebt van die lay-outs die zo erg op een blogger lay-out lijken. Zo'n standaard blogger lay-out. Dat gaat van je volgers af. Zoek op google: Blogger templates  of Blogger themes (Wordpress kan ook werken!)
En zorg voor een strakke, en mooie lay-out.

2. Nuttige posts.
In mn blogmas tijd, had ik een aantal posts die niet echt nuttig waren. En ik begreep dat heel veel dat niet echt bepaalt leuk vonden, dus dit is nu mijn tip: Schrijf nuttige posts, of schrijf niet op die dag.

3. Goeie foto's.
Als je geen goeie foto's hebt, komen er weinig lezers bij. Je kent het wel, die korrelige foto's, die in het donker zijn genomen. NIET DOEN. Dat is zonde van de lezers. Tenminste, zelf vind ik het echt niet fijn om te zien. Maak je foto's ook niet met een normale gele lamp, dat ziet er ook niet geweldig uit. Maak ze als het dag is, met heel veel daglicht!!!!!!


4. Schrijf wanneer je wilt.
In het begin, toen ik blogde, had ik een soort van planning, dat was zo onhandig. Ik sta dan helemaal onder druk. Ik schrijf liever wanneer ik tijd heb, en dat ik bijvoorbeeld even tijd neem voor school, dan dat ik helemaal druk ben door een blog post.

5. Maak 'blogvrienden'
Bloggen is leuk, maar blogvrienden er bij, maakt het nog leuker. Je leert gewoon mensen kennen. Dat is zo leuk! Een paar maanden geleden had k mn 1e blogvriendin, nu begin ik er met steeds meer te praten, en dat geeft echt zo'n kik!

6. Leuke schrijfstijl.
Sommige bloggers schrijven omdat ze het gevoel hebben dat ze het moeten. Dit moet je ook niet doen. De lezers hebben dat zo snel door. Als je bijvoorbeeld boos bent, schrijf je minder blij, en dat merkt iedereen, dus schrijf als je je goed voelt, en dan ook een beetje blij ;)


Wat is jou favoriete blog tip?

2 opmerkingen

  1. Goede tips! En een complimentje voor je leuke header en de tektst die schuin gaat als je je muis erop hebt, zo gaaf!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, wat een fijne tips! Het leukste aan bloggen vind ik toch wel de blogvrienden die je maakt! Zo leuk om met ze te praten over bloggen zonder dat je nog maar iets moet uitleggen! En wat schrijf je zo leuk! Veel liefs, X

    BeantwoordenVerwijderen

© Valblogin