6.2.16

Study Tips

Leren, iets wat bijna niemand graag doet, nouja, als het om school gaat dan. De laatste tijd heb ik er steeds meer motivatie voor, en gaan mijn cijfers ook omhoog. Ik stond op het begin van dit jaar namelijk niet al te best. Maar, ik heb opgelet wat ik anders heb gedaan, en heb wat tips die mij hebben geholpen op een rijtje gezet.

Maak aantekeningen.
Dit is iets wat iedereen bijna wel doet, maar, soms laten we het andere mensen doen zodat we het later kunnen overnemen. Doe dit NIET! Neem je eigen aantekeningen op de manier die jij fijn vind en hoe jij het snapt. Zo sla je gelijk alles op, en gaat het leren veel makkelijker.


Ruim je bureau op
Als je je bureau niet opruimt, raak je al snel geïrriteerd omdat je geen of weinig ruimte hebt. Zo kan je al je spullen die je nodig hebt voor je 'leer sessie' op je bureau leggen en hoef je ook niet heen en weer te lopen voor je school spullen.

Leg je mobiel en computer weg
Deze tip heb je misschien al zo'n 100 keer gehoord van al je leraren en van youtubers. Ik heb het nooit echt gedaan omdat ik dacht dat het me nooit echt afleidde, maar dat deed het wel. En zodra ik mijn computer nodig heb voor wrts, of samenvattingen, gebruik ik selfcontrol!


Maak samenvattingen
Dit is ook zo'n ding dat iedereen wel kent en doet, maar ook gebruik je soms wel eens samenvattingen van anderen. Doe dit alleen als je geen tijd hebt voor een samenvatting vanwege andere vakken of iets dergelijks. Maak altijd je eigen samenvattingen. Zodra je een paragraaf af hebt, lees dat stukje van de samenvatting dan even door, zo leer je heel erg snel. (Vraag in je hoofd wat je hebt gelezen!)


Luister naar rustige muziek
Het hoeft niet persé rustig te zijn, maar muziek die jij fijn vind. Ga niet naar hele drukke liedjes luisteren waarvan je spontaan mee wilt zingen, zo word je afgeleid. (Ik zing het liefst bij elk liedje mee, en ik ken alle teksten ook, maar bij deze muziek kan ik mij beter concentreren.)
Maak een week planner
Dit klinkt heel erg raar, voor de meeste mensen, want heel veel denken dat ze dit niet nodig hebben. Maar geloof me, het werkt heel erg. Als je je week planned met wat je moet leren, wanneer, en wat je op een dag allemaal moet doen (bijles, sport, muziekles, etc), gaat alles veel beter. Zo weet je wanneer je iets moet kennen en ken je alles al voor dat je het weet.

Extra tips:


Ga aan je bureau zitten. Ik leer ook wel op mijn bed, maar ik kan mij beter concentreren aan mn bureau.

Leer op school. Ik weet bijna wel zeker dat je nu schuddend met je hoofd achter de computer zit, maar dit doet wonderen. Elke donderdag ga ik met Anouk ( een goeie vriendin ) naar wiskunde bijles, en dan blijven we wat langer op school om nog even te leren. Zo kan je elkaar helpen als je iets niet snapt, en je raakt heel erg gemotiveerd.

Slaap goed. Stel vragen aan je leraar, let goed op in de les, en maak je huiswerk. < De tips die je vaak hoort maar toch echt helpen!

Hopelijk helpen deze tips,
heel veel liefs,
Valérie


4 opmerkingen

 1. Fijn die tips, zal er zeker iets aan hebben. Misschien kun je ook een x op mijn blog kijken. Www.fashiontiger.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne tips! Ik zweer bij samenvatten. Niet omdat ik dan een samenvatting heb om terug te lezen, maar omdat ik van het samenvatten zelf zo veel opsteek, dat ik dan eigenlijk al genoeg geleerd heb en gewoon een 9 haal. Ik snap ook nooit waarom leerlingen elkaars samenvattingen willen hebben. Zelf maken: dat werkt veeeel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. yay voor je tips! ik begin zo met leren voor m'n tentamenweek (5 havo) dus dit kan ik heel goed gebruiken. Enne, je gifjes zijn zo leuk, hihi! Echt tof gedaan. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze tips komen net een dagje te laat...de toetsweek is voorbij. Afgelopen week waren samenvattingen echt mijn redding.

  BeantwoordenVerwijderen

© Valblogin