15.1.15

Blog tips #3| Hoe blog ik dan?


Een tijdje geleden had ik mn blogtips deel 2, en nu ben ik er weer met deel 3! Ik vind het in ieder geval handig voor de beginnende bloggers, en ik vind het leuk om mensen te helpen, dus lees gauw verder als je meer wilt weten, :).

1. Blog regelmatig
Je kan niet 1 keer in de 2 weken een post online zetten, tenminste, dat vind ik zelf niet fijn. Ik ontvolg dan bloggers ook. Want waarom volg ik diegene dan? Post dan een keer in de week, of zelfs vaker :)

2. Denk voordat je schrijft.
Heel veel mensen gaan gewoon bloggen zonder na te denken. Denk na wat je wilt schrijven, en wat je doel is met je posts.

3. Het gaat niet om de volgers.
Bij heel veel bloggers gaat het om de volgers. En dat is niet de bedoeling. Blog omdat je het leuk vind!

4. Geen gescheld.
Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de lezers. Als er bijvoorbeeld iemand van 10 al een blog leest, en dan die woorden ziet... Is niet zo handig.

5. Foto's bij een post.
Zelf vind ik dit een van de beste tips. Als iemand schrijft hoe je bijvoorbeeld een cake moet maken, en jij snapt er niks van omdat er geen foto's bij zijn. Diegene krijgt niet zo veel volgers. Dus probeer bij elke post een foto neer te zetten VOOR de lees meer knop

6. Een leesbaar lettertype.
De meeste mensen vinden het niet fijn als je een lettertype hebt die heel erg sierlijk is geschreven, en dat snap ik ook, want het is dan erg moeilijk om te lezen. Niet heel erg, maar lettertypes zo als arial vind ik persoonlijk veel fijner.


7. Reageer op mensen.
Wil je meer volgers krijgen? Reageer op je reacties, want dan gaan mensen het leuk vinden. Ik vind het persoonlijk erg leuk om op mensen te reageren, en dat doe ik dan ook vaak, behalve bij winacties, hihi.

Wat vind jij de beste tip?
Je kan trouwens ook nog vragen achter laten voor een blog Q&A! :)

9 opmerkingen

 1. Super leuke post! En ook super handig!

  Voor Q&A:
  Wat vind je het aller leukst aan bloggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke en fijne tips! Ik vind ze nog altijd leuk om te lezen! En schelden vind ik echt heel stom in een artikel! Ik vind het zo raar om te lezen, maar dat is persoonlijk natuurlijk haha! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is voor je Q&A: Wat heeft het bloggen jou geleerd? En als je gaat bloggen, hoe doe je dat? (voorbeeld: in je pyjama, met een kopje thee en een muziekje op de achtergrond,..) hihi. Hopelijk komen er nog veel vragen voor je! Liefs, X

   Verwijderen
 3. Wat een handige tips! Ik ga ze zeker allemaal onthouden! :)

  Q&A: Hoe krijg jij je inspiratie voor blogposts?


  Heel veel liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips, de meeste wist ik wel omdat ik al een tijdje blog maar het is ook superhandig voor de beginnende bloggers x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, die foto's zijn nog een beetje een dingetje zonder camera haha.
  Handige tips :)

  BeantwoordenVerwijderen

© Valblogin